Ännu en dag...

Idag har vi pratat mycket om trötthet på jobbet.
Alla verkar vara trötta. Alla utom Peter. Han e alltid pigg och söt och glad. Han är en av mina favoriter. Enkelhet varar längst.

Varför är jag då så knepig? Haha...

Lagade jättegod köttfärssås. Försvinnade god faktiskt fast jag förstod var den tagit vägen när jag ställde mig på vågen...Mååååste börja ta tag i det hela. Kommer må mycket bättre.

Sandra och jag drog en lättnadens suck när vi insåg att vi slapp TM dagar imorgon. Det är det värsta vi vet. Vi har liksom inte koll på nånting så varför ska vi sitta och ringa till folk när vi inte ens vet vad vi säljer? Ska försöka ringa på lite avresta grupper på torsdag och kolla hur resan varit och så...

Idag har jag ätit två glassar, är fortfarande mätt. Imorgon ska jag dricka vin, eller kanske bara en cola, men folk från jobbet. Det blir nog trevligt, även om vi kommer att åka hem tidigt. Vi bor ju i fel stad.


Nä, nu tänker jag somna, fast klockan inte ens är halv tio. Thomas är inte hemma så jag passar på att sova massor så jag är pigg när han kommer.


Goooooooooooooooooonatt....


Sovdags...

Nu ska jag duscha...Tystnat har tvättmaskinen,elen funkar och mina ögon faller ihop. Imorgon ringer klockan 05:30, men jag har åtminstone ett jobb att gå till. Ett halvår till åtminstone. Sen ska jag leva på luft. Det är jag bra på.

Träffade min farmor igår. Söta lila farmor. Hon berättade att hon blivit rånad. Att nån tagit alla hennes hundralappar ur byrån. Tog ett tag innan jag kom på att det där har hon drömt..."Tänk inte på det farmor, det är ju sol ute idag" Stackars farmor på ålderdomshemmet...Man önskar man kunde vrida tillbaka tiden till hemglassbilen, skorpor och trekantsfestis.
Min farfar har varit död i flera år. Han var en hejare på att vara just farfar. Han var gammal redan när jag föddes, och berättade historier om när han var ung, och brevbärare och allt möjligt. Vi satt utanför köksfönstret och drack läsk och jag rensade ogräs en timme eller två för en femhundring. Ganska skaplig timpenning för en sexåring på åttitalet.
Saknar dom. Alla borde ha en farmor, farfar, mormor och morfar i många herrans år.

Imorgon blir det bara jobb. Sen SKA jag promenera bort lite magfläsk, och sen ska jag avsluta städningen. Blev bara badrummet och lite undanplock i köket.

Kanske får jobba på nationaldagen. Det vore bra. Alla extra slantar mottages tacksamt. Om alla som läser min blogg gav mig en krona så bör jag nog ha en 32 kronor nu?

Nu börjar tankarna sväva bort. Trodde jag gick och la mig tidigt men jag får i varje fall inte sova så många timmar som jag vill.




Måndag...

Äntligen är måndagen över. Thomas är i Tyskland så lilla råttan dansar vilt i hans lägenhet....Håll på att bli bränt fläsk för jag skulle byta en propp och så sa det bara  "POFF" och så smällde det till...Men elen kom tillbaka i varje fall så jag slapp få översvämmning av tvättmaskinen...Hade kanske inte hade blivit så populär om jag startat både eldsvåda och översvämning på samma kväll...

Ska äta en glass, sen ska jag börja storstäda här så Thomas blir glad när han kommer hem. Ovanför så är det fest, så jag lär ändå inte kunna sova....Det är ju ändå måndag, så lite fest skadar ingen :)

På onsdag ska jag på after work med just jobbet, alltså efter vi har slutat...Haha. På lördag ska jag äntligen till Gröna Lund, och åka karuseller med kära kusiner och lite syskon...Jag ska åka ALLT. Jag och Sandra. Dom andra får gå femkamp. Hihi.

Har betalat min o mammas resa, så allt som allt får denna månad kosta runt 200 kronor för det är såpass mycket pengar jag äger! Men det är ju bättre än noll kronor.

Det jag alltid sagt. 200 kronor, är alltid bättre än 0 kronor.

Ska kanske sätta lite fart, har planerat att somna tidigt ikväll. Det var en lång måndag. Alla verkade lite sorgsna. Jag tyckte det var skönt, det betyder bara att jag inte är den enda som har måndagsångest.

Ska nog kolla lite på tv. Latmasken slog till igen...Jäkla bra och ha ibland! Ska jag orka flytta mig från soffan till sängen tro...

Har tagit lite extrapass till helgen, och jag hoppas att nån blir sjuk så jag kan jobba lie övertid på fredag. Jag är sååå snäll.

Vi pratade idag om när man var liten och satt och snackade i telefon timme ut och timme in tills öronen blev alldeles varma och tills telefonräkningen kom och pappa var helt vansinnig och man fick be om lov för att ringa...Det var tider det! När ett sms kostade 4.50 och det fanns pott på mobilabonnemanget och allt...Jag ringde upp mammas pott en gång. Kanske 1500 kronor om hon hade sparat ihop flera månader. Då var jag inte heller så populär.

En gång sydde jag in mina blå jeans med orange tråd. Lite för tight. Det var inte så snyggt när sömmarna spräcktes. Jag var lite egen redan då.
Haha, det var verkligen tider då man var tvungen att sy in brallorna. Min kompis gick med tre par långkalsonger mitt i sommaren för att hennesbyxor skulle va tighta. Jag hadeen för stor högersko så jag hade flera par tubsockor. Aldrig tänkt på att lägga i en sula? Det var mammas som köpt dom lite för stora så jag skulle ha nåt att växa i. Jag slutade växa när jag var tolv.

Helt sjukt vad man höll på. Nu vill man inte ens ha långkalsonger för då går inte dragkedjan igen...

Hur kom jag in på detta???

Fredaaaaaag!!

Är så glad över att Carin sprang...Och som hon sprang...Missade hennes målgång totalt. Fast jag stod där i mina supergula tights och huttrade och frös, fokuserad som få....

Men kul hade dom i varje fall, och jag slapp falla död ner i motionsspåret...Jag nallade av deras välförtjänta picknick korg...Men det var jag värd. Ingen kan heja som jag!!

Nu är Thomas sur för att jag inte ligger i LILLA soffan bredvid hans STORA soffa, han verkar inte fatta att jag har STÖRRE saker på gång...Måste ju blogga. Detta blir snabbt som en liten drog...Värsta coolt och vara beroende...Är bara beroende av vaseline....Det var förresten som en parantes väldigt kul när Sandra sköt iväg sin vaselineburk på flurran rakt ut i sommarnatten...Var säkert nån bondlurk som fick den i huvudet. Lika glada för det var vi, och dansade vidare till Caroooola!


Imorgon ska vi partaja i Märsta. Ska bli kul faktiskt. Ska kika efter en extrapresent imorgon...Tänkt köpa en matlåda och bestick till honom eftersom dom plockat bort besticken på jobbet. Troligen är det för att undvika fetma på arbetstid...För det kan väl inte vara så att folk tar med sig besticken hem i fickan.

Världens bäsa Thomas hämtar dom som får plats i bilen imorgon....Skkkkkkköööööööööönt....


Jag och Carin var och käkade på Aspentos. Det var sjukt gott och jag åt som en hel karl. En hel miniarmé skulle man kunna säga.

Nu börjar jag känna igen mig själv för nu börjar orden spotta ur mig. I morse när jag kom till jobbet hade jag 139 olästa mail på tre dagar Det kändes lite småtrist. Raderade hälften och skummade igenom resten.Sen svarade jag med min vackraste telefonröst hela dagen och skaffade mig sjtton saker till att göra. Hade mina nya gröna skor som Thomas hatar och som jag älskar. Lite grönt med glitter har väl inte skadat nån? Flirtar rätt hett med åttitalet ett tag, och jag gillar det!


Sen bjöd jag Sanda på lunch, för att ha en innestående när jag är riktigt fattig:) Alla vägar bär till himlen sa gud....

Nu ska vägen bära till sängs, annars blir det ingen morgondag.

Överlycklig!

Jag lyckades övertala Carin att springa i mitt ställe! Är så glad o nöjd o tacksam! Nu har jag laddat batterierna i kameran så jag ska föreviga henne när hon kämpar på i spåret! Tror det kommer gå hundra gånger bättre än om jag hade sprungit!

Har även tagit på mig mina gulaste leggings för att jag ska synas ordentligt. Vet inte om det var så snyggt, men lite ballt i varje fall! Funderar på att ha dom på söndag när min syster fyller 34 men hon kanske sätter tårtan i halsen då...

Hittade en jättefin klänning idag som skulle passa finfint till bröllopet och jag skulle känna mig alldeles lagom i den. Tyvärr köpte jag den inte för den var lite knepig upptill, så det var inte riiiiiktigt hundra. Men nu ångrar jag mig,för jag skulle se stylish ut i den....Kanske finns kvar på lördag när jag har tid att kika igen....

NEE, Goooooo Carin! Och övriga team red t shirts!!! Emma, Satu, Anki, Toloe, Karin, Carin! Det kommer gå kalas! Jag ska skrika mig ännu mer hes när ni går i mål!!!


Är helt plötsligt taggad nu när jag får vara hejarklack istället för deltagare!!!!!

Snorångest!

Jaha, då måste jag vara pigg om knappt tre timmar för jag är tvungen att delta i det där himla loppet. Försökte ge bort min anmälan till Carin eftersom hon är så duktig på kondition och så,men hon va inte så på. Skulle vara skönt iofs att vricka foten eller nåt, men jag ska till Gröna Lund på lördag och gå femkamp med Thomas så det vill jag nog faktiskt inte....

Haha, fem kilometer är rätt långt, men det är som hem till mig från tågstationen gånger två så det kan ju inte ta en evighet att släpa sig igenom det där spåret...
Jaja, det går som det går! Det är nog latmasken i mig som är mest på g tycker jag mig känna.

Ska nog vila mig en liten sväng nu...Sen leta upp några läckra träningsbrallor...

Men jävlar!

Nu kom jag på att om man ska ta sig genom det där jävla vårruset,så måste man packa såna där träningskläder.....DJUUUP suck...Jag har ju inga såna.....


Hm styleee...

Jaha! Allt jag beställde va för stort förutom en tröja som skulle va för stor!! Men den var snygg i varje fall så den ska jag ha när jag släpar iväg mig själv tlll jobbet!

Ska hoppa in i duschen nu....Är det nån som kan lära mig dansa bugg och vals till andra helgen i juni? Skulle behöva det till bröllopet!!

E sjukt sugen på ännu mer oboy o popcorn...Ska försöka fixa till det...Köpte en sallad men den var lite småäcklig. Ska ge den till Thomas...

Haha!

Så...

Nu har jag fått kritik här av Anders att jag ska sluta vara så negativ. Först tänkte jag skälla ut honom o säga att han borde sluta läsa vad jag skriver...Sen kom jag på att detta är inte alls det rätta sättet att reagera på.

Anders är en cool kille. Han e typ två meter eller så...I varje fall bredvid mig. Första gången och ungefär den enda gången jag träffade honom hade han hängslen och enorma skor. Kan iofs tänka mig att det är så stora skor han behöver.Men ändå. Han imponerar på mig just för att han är cool. Han verkar göra som han vill, sova, äta, festa och va när han vill. Och sen lagar han god mat också, upplagt på silverfat. Typ.
Men idag önskade sig Anders en åttonde dag på veckan så kanske, kanske inte ens han är odödlig? Odödlig kanske inte, men cool, javisst. Fattar dock fortfarande inte om han på allvar ville lämna mig själv en kall fredagkväll för att han skulle stå med armarna upp i luften o gunga i takt till knasig musik på Debaser....





Jag ska också bli lite cool....

Minnen...

Nu ska jag lista några av mina roligaste minnen...

LINDA,ANNA,JENNY festar hos mormor i Stockholm....

Detta kanske hände för 4. 5 år sen....Vi festade väldigt ofta hemma hos Lindas jättesöta mormor. Vi hade en gammal stereo som vi körde ganska hårt med och jag vill minnas att vi spelade Lena Ph. Vi hade precis kommit igång lite och såg fram emot att gå ut och dansa lite.

Lena Ph på hög volym, tre härliga sångröster som sjunger högre än bra. Så ringer det plötsligt på dörren. Vi kikar på klockan och ser att den är ganska mycket....Vi panikstänger av musiken och trippar för att kika genom nyckelhålet. Där står en gubbe utanför dörren som ser allt annat än glad ut. Istället för att öppna dörren springer vi in i köket och hämtar en kniv!!! Sen står vi knäpptysta och ber till gud att han inte ska ta i handtaget eftersom dörren är öppen. Efter fem lååååånga minuter smiter jag fram och kikar, då är gubben borta och jag låser dörren snabbt som tusan...

Linda släppte inte den där kniven ens när hon gick in för att göra sig utgångssnygg (are) och vi viskade i lägenheten...Lagom asvlagna vågade vi knappt åka hissen ner. Om Linda fick välja hade hon helst haft med sig kniven i väskan!!! Detta låter inte så kul kanske, men när man ser tillbaka på historien så kan man inte annat än le åt det...Vad gubben egentligen ville får vi aldrig veta. Han kanske ville låna en kopp socker, även om det mest troliga var att  han var ganska trött på att lyssna på schlagerlåtar på repeat!!

Ska skriva mer minnen här så småningom...

Vill bara dela med mig av min systerdotters favoritord...

NEEEEEEEEEEEJ
Eeeeeeenny....
Liiiiiiiiiiisbil
Tålamod
Kojv

Fiiika

mamma

apa

mojmoj

schuuuuuk

hanna panna

bubub = får

aj =katt

IKEA

hambuaje

puss

mööölk

skinka

Ulla=Moster Ulrika

Mangeee=Morbror

Mofaa

bada

byyyytaa



Hon är cool...


Min granne svischade precis förbi....

Nu svischade min granne förbi också...Dom verkar alltid ha fullt med folk i sin lägenhet. TYp tre barn, fyra pappor och tre mammor och tio kompisar....Det verkar kul i varje fall!

Thomas nya stolar är ur sköna som helst...Lite dynor på detta så blir det perfekt!

Har suttit lite på arbetsförmedlingen men inte hittat nåt som är värt att söka...Nån som har ett jobb att erbjuda, let me know.

Beställde alla Mia Thörnbloms böcker plus lite annat igår. Blev värsta inne i det här med att rena själen och grejer. Sen när min förkylning släppt ska jag ge mig i kast med motion också. Man är verkligen puckad när man betalar 200 kronor varje månade för ett träningskort och inte använder det.

Nu ska jag sussa litegrann....Man får slussas ut i friskhet,steg för steg...Igår tog jag ut mig alldeles för mycket när jag tvättade ungefär tio maskiner smutstvätt, varav en var min egen...Haha, ibland är jag för snäll.

Balkongen igen...

Nu har jag förflyttat mig till balkongen...Påpälsad till tusen sitter jag här och nyser. Har bestämt mig för att nu är jag frisk. Ska "springa" vårruset imorgon. Vilket jag kan glömma, men jag får i varje fall delta eftersom det är för sent att dra sig ur nu...Man får ju en snygg tshirt i varje fall...

Tydligen är det kaos på jobbet, så jag mår lite dåligt över att jag inte är där och drar mitt strå till stacken men jag hoppas att lite Mia Thörnblom ska råda bot på det. Haha! Snart är det ju faktiskt helg igen. Alla får lön utom jag, som får på måndag så jag antar att det blir en ganska lugn helg. Känner inte för att gå ut heller, min ork klarar nog inte av det....

Nu är det ju faktiskt så att det snart är juni också, och bara två veckor kvar till min kusins bröllp. Ska bli ganska trevligt, har inte träffat dom på ungefär två år.

Thomas balkong är belägen precis vid ett cykelstråk och bara några hundra meter upp ligger min gamla gymnasieskola. Vips så svischar nån gammal lärare förbi på en cykel eller strosar förbi, till eller från jobbet...FLASHBACKS. Fast var inte ni också så att ni trodde att era lärare bodde i skolan? Verkade så ibland...

I lördags på festen så kände jag mig rätt osmidig. Helt plötsligt stod det fyra handmålade glas i köksskåpet. Likadana glas hade jag gömt långt, långt, långt ner i en låda på Thomas vind i hopp om att dom skulle bli bortglömda...."Varför står dom här glasen, här, dom har ju jag gömt?" Tyckte jag....Thomas syster blev nog inte så glad för hon hade tydligen köpt dom i present till honom....Ooppps....Men ärlighet varar längst. Tror inte så många gillar min gröna påfågel på väggen hemma heller...Men jag älskar den!

Aldrig mer sjuk....

Nu ligger jag fortfarande i sängen...Ska vila ut min förkylning. Får inte vara sjuk mer i år, förutom när jag ska opereras. När det nu kan tänkas bli...

Känns som jag förstör för mitt team, när min hälsa är på nedgång eftersom jag vet hur mycket det är att göra. Men jag kan inte hela tiden sätta andra framför mig själv. Jag känner att jag är på väg att jobba ihjäl mig och det funkar inte. Längtar så mycket till min operation, då man har det på papper att man måste få vila...


Tvätt, tvätt, tvätt...

Detta skrämmer mig lite...Jag är glad över att jag har tvättid. Det är lite som terapi att göra skitigt rent...Tror det är därför jag gillar att städa. Brukar nästan alltid börja om med städningen när jag är färdig. Det är iofs därför det allt som oftast är stökigt hemma hos mig eftersom jag hittar nåt som är ännu roligare...

Ibland frågar folk mig vad jag har för fritidsintressen....Detta gör mig riktigt mörkrädd för hur mycket jag än tänker, så finns det ingenting som jag tycker är riktigt,riktigt roligt. Den enda gången på senare år som jag har fastnat i nånting ordentigt var dagen efter min 25 årsdag då jag satt blixtstilla på golvet och lekte med min nya fotoskrivare i flera timmar.

Förr i världen, brann jag över det svenska språket. Kunde sitta i timmar och leka med ord. Men nånstans tappade jag makten över språkets otroliga möjligheter, och jag tror faktiskt en talang gick till spilo den dagen jag tog studenten och slutade skriva. Detta är det första jag skriver på sex år, förutom ett tal på min systers disputation.

Jag minns en gång i skolans aula, och vi skulle skriva nationella prov i svenska. Det var som att orden bara ploppade fram i mitt huvud, det enda jag behövde göra var att skriva ner dom. Behövde knappt redigera eller tänka om.
Kanske är det en bohem jag är, någon som sitter vaken hela natten i ett litet kök med tända ljus och en kopp te. Eller i mitt fall en mugg kall oboy eftersom jag inte dricker varma drycker.  Speciellt bohemisk är jag nog inte just nu  om jag tänker efter, då mitt liv är inrutat i vakna, jobba, hemgång, äta, sova.....Blir klockan efter 22 så får jag ångest för att jag inte hinner sova mina otroligt viktiga åtta timma. Fick jag välja skulle jag sova 12 timmar varje natt.

Nu pratar Mia Thörnblom om en tacksamhetslista...

Är tacksam för...

-Slipper sova på gatan
-Är himla privilgerad som har ett jobb fast det är ett jobb jag inte trivs hundra med....

Nu ska man skriva en lista under rubriken hjäp....
Det som tynger mig....

-Ekonomi
-Hälsa


Jadu, detta kanske kan vara en bra idé.....



Jennys önskelista....



*Sommar
*Pengar
*Semester
*Leka med Agnes och Hanna
*Börja promenera
*Nya kläder


Sjuk o självkänsla....

Ligger i sängen och lyssnar på Mia Thörnblom och mer självkänsla....Min självkänsla är på botten för jag har feber och är sjuk för fjärde gången på typ två månader....

Om jag inte vore så jävla bra så borde jag säkert få sparken....

Ni ser, nu säger jag emot mig själv,vill ju tycka att jag är bra, men jag tycker personligen att jag suger.

I helgen var jag på trettiårsfest. Fest är kul, jag brukar dricka vin i mängder,för det får plats en hel del sånt i min lilla kropp. Jag gjorde precis som Mia Thörnblom precis pratade om just i boken. Istället för att bli the life of the party så satt jag och oroade mig till den milda grad för att folk skulle se att mitt färgade hår är på utväxt, att jag har svarta ringar under ögonen, e lite tjock om magen, att jag är för osocial....Satt där och tänkte och tänkte för att komma fram till nåt smart att säga för att verka social.

Till slut hade det gått så långt tid att alla hade hittat sina grupperingar för kvällen och jag började göra som jag alltid lyckas göra. Istället för att slappna av började jag klaga på att tjejen i hörnet var föööör mycket, killen på balkongen pratade för högt, att musiken var dålig och chipsen för starka...Jag måste sluta tänka. Det bästa vore om jag kunde vara festens mittpunkt utan en enda droppe alkohol.

Önskar att jag kunde tycka att en halvtjock mage är bra att ta av ifall Sverige gick ut i krig, att jag kunde tänka att även ett ofärgat hår är hår, att mina kläder är så perfekta dom kan bli med begränsad budget...Att jag kunde förstå att dom som tycker om mig,gör det för att jag är jag, inte för nånting annat....

Känts okej på jobbet ett par dagar...Igår ringde en agent och ville ha ett snabbt svar. Jag var tvungen att ställa några följdfrågor eftersom jag inte har riktigt hundra koll på allting efter två månader....På en sekund sänkte  hon hela min dag genom att säga " koppla mig till din kollega, hon vet åtminstone vad man pratar om"

För att inte til slut förinta mig själv bör jag säga ifrån. Kräver hon min respekt så bör jag sätta ner foten och säga, "Detta är inte okej för mig" Istället känner jag avsky mot henne, och hoppas att hon gör ett allvarligt fel snart bara för att jag ska få gotta mig i hennes olycka.

Har aldrig reflekterat speciellt mycket över mitt beteende förrän det senaste året. En i min närhet är otroligt negativ emellanåt och jag har retat mig på det. Tills jag kommit på att vi dragit ner varandra i skiten, och att jag inte vill stanna där nere med henne.
EN sak jag åtminstone är stolt över mig själv för. Att jag kommit fram till att det finns fel, med mig och mitt liv....Det är väl först då det finns möjlighet att göra nåt åt det?

Balkongmys....

Tänk att en balkong kan ge en lite frid i lilla mig? Har stajalt Thomas balkong och nu på kvällen tände vi ljus... Fast jag nästan frös ihjäl så hade jag ett moment där på balkongen....Känner mig mysig nu!!